Društvo

BIJELJINA: Gojkovom ocu biće amputirana noga

Petru Đuriću iz sela Ljeljenča kod Bijeljine biće u petak amputirana noga koju je povrijedio 2012. godine kada je radio u šumi za nadnicu.

U telefonskom razgovoru s Petrom, o kome brine sin Gojko i čija je priča dirnula javnost u proteklom periodu, saznali smo da nije bilo druge mogućnosti i da je amputacija noge jedini izlaz.

“Ovo je jedina mogućnost da svoj život nastavim normalno sa sinom Gojkom. Nijedan ljekar mi nije dao nadu da će mi ostaviti nogu i pristao sam na posljednju opciju, a to je amputacija. Otišao sam u privatnu kliniku ‘Dr Đoković’ i tamo su mi rekli da je ovo jedini spas. Teško mi je i nadam se da ću nakon operacije biti riješen muka”, rekao nam je Đurić.

Operacija je zakazana za 27. decembar u toj klinici u Beogradu i koštaće 2.000 evra.

Inače, Gojko i Petar Đurić tek su se uselili u novu montažnu kuću, ali još ne mogu normalno da žive dok se stanje s nogom ne riješi nabolje.

“Hrabar je on dječak i shvata moju situaciju. Polako sam mu objasnio šta je u pitanju i shvatio je da je ovo jedino rješenje. Najbitnije mu je da se vratim živ i zdrav s operacije”, rekao je Petar Đurić.

Takođe, kako tvrdi, “Dr Đoković” je jedina klinika koja je pristala da izvrši operaciju.

“Obraćao sam se ljekarima u Banjaluci, Beogradu, Sloveniji… Svi su me odbili jer nisu vidjeli spas za moju nogu”, rekao je Đurić.

Aleksandar Đoković, ortoped na klinici “Dr Đoković”, rekao je za “Nezavisne” da je Petar imao razne operacije koje su bile manje uspješne. “Njemu je uspostavljena dijagnoza sufilencija cirkulacije zbog infekcije i tromboze u nozi. Ortopedski je ostalo ono što se ne može srediti i uz sve to on ima jake bolove, od kojih ne može ni da spava. Ne znam ni kako je do sada izdržao bolove, ali će uskoro tome doći kraj”, rekao je Đoković.

Dodao je da je najbolje odraditi amputaciju jer nakon nje neće imati bolove.

“On je težak slučaj i jedino rješenje je amputacija, nakon koje će mu biti odrađena proteza za nogu”, naglasio je Đoković.

Podsjećamo, dječak Gojko je dobio nagradu “Jelena Trikić – Majka Hrabrost” za podvig godine “Nezavisnih”, a brigom o bolesnom ocu rasplakao je mnoge u BiH i regionu i podstaknuo ih na humanost.

Izvor: Nezavisne

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh