Društvo

Zagađenje vazduha u Ugljeviku je u okviru dozvoljenih granica

Koncetracija zagađujućih materija u opštini Ugljevik u okviru je dozvoljenih granica, rezultat je analize vazduha u ovoj lokalnoj zajednici.
“Nakon dvije analize vazduha na području opštine Ugljevik, utvrđeno je da je sve u okviru dozvoljenih granica”, rekao je  profesor fakulteta Tehničkih nauka iz Novog Sada Goran Vujić, koji je učestvovao u projektu “Analiza vazduha u naseljenom mjestu Ugljevik”, zajedno sa kolegama sa Tehničkog fakulteta iz Zrenjanima.
On je precizirao da su urađena mjerenja sumpornih oksida, azotnih oksida, suspendovanih čestica, a na određenim mjestima urađena su i mjerenja ugljen-monoksida i ozona.
“Kampanje mjerenja rađene su u junu i tokom septembra i oktobra. Možemo reći da su sva zagađenja u rangu dozvoljenih”, rekao je Vujić.
Vujić je napomenuo da su obavljena mjerenja u ljetnom i jesenjem periodu kad je temeperatura bila znatno veća i kad nije bilo grijanja, a Termoelektrana je imala smanjene aktivnosti, jer je bila u procesu remonta.
“Mjerenje je obavljeno i nakon početka rada Termoelektrane i Toplane i pokazalo je da se koncetracije zagađujućih materija ne povećavaju iznad dozvoljenih granica”, rekao je Vujić.
zagadjenje
Sa rezultatima projekta “Analiza vazduha u naseljenom mjestu Ugljevik”  upoznati su 1. decembra 2014. godine načelnik  opštine Ugljevik  Vasilije Perić i predsjednik Skupštine opštine Đoko Simić.
Opština Ugljevik za svoje potrebe odlučila je da se urade ove analize vazduha zbog industrijskih aktivnosti na ovom području.
Naredno mjerenje, koja će trajati četiri nedjelje, odvijaće se sljedeće godine u periodu hladnijeg vremena.
“Nije bilo prekoračenja zagađenosti vazduha na području opštine Ugljevik, što je ohrabrujuće. Cjelokupan izvještaj nakon mjerenja, koje će biti obavljeno tokom zime, biće prezentovan i na sjednici SO Ugljevik i tada ćemo građane upoznati sa potpunim izvještajem zagađenosti vazduha”, rekao je Perić.
(Opština Ugljevik)

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh