Društvo

Trebinje i Brčko protiv Bobar banke

Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i direktor Direkcije za finansije Brčko distrikta Mato Lučić sastali su se danas u Brčkom radi koordinacije zajedničkog nastupa ove dvije lokalne zajednice pred istražnim i sudskim organima u BiH kao i pred međunarodnim institucijama, u borbi za novac građana Trebinja i Brčkog zarobljen u „Bobar“ banci.

Strečajni upravnik je, podsjećamo, priznao potraživanja grada Trebinja od 5,4  a Brčko distrikta 20,4 miliona maraka. Oba grada su tužila banku i o svemu obavijestili tužilaštva BiH, Republike Srpske i distrikta, te više međunarodnih institucija, potvrdili su Vučurević i Lučić u izjavi za novinare i najavili intenzivnu borbu za povrat „nasilno otetog novca građana“.

„Po nama ovo je organizovan čin, a kad je nešto organizovano organizator mora postojati, mora imati ime i prezime. Iznad svega stoji činjenica da neko mora namiriti novac građana Brčko distrikta i grada Trebinja, kao i svih deponenata „Bobar“ banke.

To se mora uraditi. Međutim, očito je –  ni Specijalno tužilaštvo ni Vlada Reopublike Srpske, kao ni Agencija za bankarstvo, nisu spremni za taj vid rasprave i vođenja procesa“, rekao je Vučurević u izjavi za novinare.

On je naglasio da se, kako mu je prenio jedan od stečajnih upravnika, novac zarobljen i nestao u „Bobar“ banci može pronaći u vratiti za 20 minuta jer se zna ko ga je iznio.

„Drže ga oni koji mogu da ga vrate, ali drže i ovlaštenja da se uradi taj posao. Sve je to pitanje političke volje i hrabrosti da se ispita šta se desilo sa 283 miliona maraka, a zatim preduzmu mjere u skladu sa zakonima“, rekao je Vučurević u Brčkom.

(BN televizija)

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh