Hronika

BEOGRAD: Teška nesreća, u prevrtanju autobusa stradala djevojka, 80 povređeno među kojima ima i djece

Jedna osoba je poginula, a preko 80 je povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 04.10 časova kod Bubanj Potoka, kada se prevrnuo autobus na sprat. Pet pacijenata je primljeno na odeljenje reanimacije Kliničkog centra, a 13 dece je poslato u Tiršovu. Dete od 2,5 godina je primljena sa teškim povredama i životno je ugrožena. Saobraćaj na tom putu nije obustavljen, ali se otežano obavlja.

barcino-tours-prevrtanje-autobusa1

Iz Uprave saobraćajne policije kažu da nemoju još zvaničnih podataka kako je došlo do nesreće, ali da se pretpostavlja da je autobus išao srednjom trakom autoputa, da bi iz nepoznatog razloga prešao u zaustavnu traku i potom udario u zaštitnu ogradu.

 barcino-tours-prevrtanje-autobusa3

Prema prvim informacijama, od zadobijenih povreda preminula je jedna devojka od oko 30 godina.

 

Reporter “Blica” javalja da je scena nesreće stravična, i da svuda duž puta ima razbacanih delova autobusa.

Vozač autobusa je takođe među povređenima, i kako saznajemo, nije razgovarao još sa policijom i radnicima Hitne pomoći.

– Dobili smo poziv u 4.13 sati, a ekipa lekara Hitne pomoći iz Vrčina među prvima je stigla do povređenih. Prvo smo prevezli 17 povređenih. Odmah su prevezli šestoro osoba, među njima i devojčicu koja je prema rečima lekara, bila baš teško povređena. Potom su još troje prevezli na VMA. Ekipa lekara iz Hitne pomoći Grocka prevezla je osmoro povređenih u Urgentni centar i na VMA, a potom je stigla i gradska Hitna pomoć, pa je svaka ekipa bila usmeravana – kažu za “Blic” u Hitnoj pomoći Grocke.

Autobus je prevozio 88 putnika, a prema nezvaničnim informacijama, svi putnici osim nekoliko je zatražilo lekarsku pomoć.

U agenciji “Barcino tours” čiji se autobus prevrnuo kad je prevozio turiste iz Grčke kažu da čekaju izveštaj policije nakon kojeg će moći da daju izjave o nesreći.

Direktor agencije Vladimir Bogićević, je, prema rečima zaposlenih, otišao na mesto nesreće i tamo je i dalje.

U Urgentnom centru kažu za “Blic” da su primili 60 povređenih putnika.

– Samo kod nas primljeno je 60 povređenih, i za sada je teže povređeno petoro ljudi. Dijagnostika je još uvek u toku – kaže za “Blic” pr Urgentnog centra Aleksandra Berić.

Šest primljenih osoba će morati da budu operisani, rečeno je u Urgentnom. U dečju kliniku u Tiršovoj primljeno je 13 dece, starosti od 2,5 do 12 godina. Dvoje je teško povređeno, od kojih je najmlađe povređeno dete i životno ugroženo.

– Od 16 ljudi koje je prevezeno na VMA, zadržano je njih petoro uglavnom sa traumama, odnosno na ortopediji – kažu na VMA.

barcino-tours-prevrtanje-autobusa4

 

Direktor Urgentnog centra dr Milika Ašanin potvrdio je da je u saobraćajnoj nesreći jutros u Bubanj Potoku povređeno 60 pacijenata, da je petoro primljeno u ambulantu reanimacije, a da je, od toga, zbog povreda glave, dvoje primljeno na odeljenje neurohirurgije.

Dva pacijenta su primljena u neurohirurški šok, a jedan pacijent je zbog težih povreda noge, upućen na vaskularnu hirurgiju da bi se obavilo snimanje krvnih sudova i on će biti vraćen u Urgentni centar, rekao je dr Ašanin za “Blic”.

Ostali pacijenti su primljeni sa lakšim povredama.

 

U autobusu, na povratku iz Polihrona, nalazilo se 88 osoba, koji su se vraćali sa letovanja u Grčkoj.

Direktor Urgentnog centra Milika Ašanin je rekao da je dijagnostika povređenih pacijenata u toku, i kasnije će biti poznato više detalja.

Hitna pomoć Beograd je poslala na lice mesta 16 ekipa od kojih 12 za odrasle, jednu pedijatrijsku i tri transportne, precizirala je Macura.

U autobusu su bile čitave porodice i puno male dece.

U spasavanju putnika učestvovala je i Hitna pomoć Grocka, koja je prevezla osam pacijenata, Hitna pomoć Vrčin koja je prevezla devet, a beogradska Hitna pomoć je prevezla 44 povređena pacijenta, kazala je Macura.

Povređeni putnici su prevezeni u tri bolnička centra – VMA, Kliničko bolnički centar Zemun i Urgentni centar. Neki su i sopstvenim prevozom odlazili da potraže pomoć lekara.

Kako je prenela RTS, nesreća se dogodila kod “Tranšpeda” na autoputu Beograd – Niš, a poginula je, prema dosadašnjim podacima, jedna žena.

Na terenu se nalazi i sedam vatrogasnih ekipa.

Na licu mesta nalazi se i vozilo “Parking servisa” koje pokušava da skloni autobus, prenela je RTS.

Izvor: BLIC

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh