Kultura

UGLJEVIK: Završen Šesti međunarodni festival folklora

Večerašnjim defileom kroz Ugljevik svih učesnika festivala i završnim kocertom svih učesnika, završen je Šesti međunarodni festival folklora u Ugljeviku.

Na samom početku završne večeri prisutnima se obratio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić i zahvalio se svima koji su se odazvali ovom festivalu, zahvalio se KUD “Rudar” na zaista velikim uspjesima u predstavljanju našeg grada i naše kulture u cijelom svijetu. Zatvaranju festivala prisustvovali su predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve, opštine, RiTE Ugljevik i drugi zvaničnici.

Pred velikim brojem Ugljevičana koji su u zaista velikom broju ispratili ovogodišnji festival, posebno ovo završno veče, smjenjivali su se društva i ansambli iz Grčke, Italije, Španije, Srbije i Republike Srpske, a posebno u novim narodnim nošnjama koje je finansirala Opština Ugljevik zablistao je KUD “Rudar”, domaćini koji su i ove godine ovim festivalom predstavili naš narod i našu kulturu, ali i omogućili nam da vidimo kako izgledaju i narodne nošnje drugih zemalja, kao i njihova kultura i običaji. Najveće iznenađenje večeri bilo je kada je KUD Italije iz grada Trevizo, otpevao srpsku narodnu pjesmu “Lepe li su nano gružanke devojke…”, što je doživjelo ovacije publike i nevjericu, jer su pjesmu otpjevali besprekorno.

Na kraju večeri predsednik skupštine Đoko Simić i predsjednik KUD “Rudar” Milan Lazić dodijelili su zahvalnice, priznanja i prigodne poklone predstavnicima svih učesnika ovogodišnjeg Šestog festivala folklora u Ugljeviku.

Foto i tekst: Darko Đuračić

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh