Dešavanja

BRČKO: Otvoren sajam privrede

FOTO: BDC TV

Danas je svečano otvoren 14. Međunarodni sajam privrede u Brčkom. Nadležni su zadovoljni organizacijom i odzivom izlagača a poručuju da je privreda i ulaganje u nju pokretač razvoja Brčko distrikta.

Svečanom otvaranju 14. Međunarodnog sajma prethodila je Svečana akademija u brčanskom Domu kulture. Učešće na istoj uzeli su brojni gosti, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, uspješni brčanski privrednici i drugi. Jednosatnu priču nadležnih o privredi i njenom razvoju u našem gradu propratio je program na kome su, između ostalog, izvedene tradicionalne igre iz Indonezije. Po završetku akademije, vrpca je svečano presječena te je sajam i proglašen otvorenim.

“Ovo je još jedan pokazatelj da privrednici Brčko distrikta imaju šta pokazati svojim prijateljima iz zemlje i okruženja, no isto tako pokazuje da je Distrikt atraktivna destinacija za mnoge izlagače koji su došli iz susjednih država. Vrlo je zanimljivo da nam je ove godine partner na sajmu država Indonezija koja se uključila u organiziranje sajma. Ovo je sajam gospodarstva ali tu su i drugi prateći sadržaji koji govore o našoj multinacionalnosti, multikulturalnosti, odnosno raznolikosti koja se nadopunjuje sa privrednim ponudama”, kazao je Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

“Vanjsko-trgovinska komora BiH već petu godinu za redom pomaže da se ovakve manifestacije što bolje prikažu javnosti i svijetu. Uzeli smo učešće kako bi prezentirali potencijale BiH kako domaćim privrednicima, te potencijalnim inozemnim kupcima koji su ove godine u velikom broju”, kazao je Bruno Bojić, predsjednik Vanjsko-trgovinske komore BiH.

Sajam je smješten u hali JP “Luka” i biti će otvoren do 15. novembra. Učešće na sajmu je uzelo 270 privrednika iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Njemačke, Turske i Indonezije.

Izvor: BDC Televizija

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh