Dešavanja

LOPARE: Boračka organizacija opštine Lopare proslavila Mitrovdan

FOTO: CKI LOPARE

U okviru obilježavanja 23. godišnjice od formiranja 3. Majevičke brigade i Krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske u Centru za kulturu u Loparama uoči Mitrovdana održana je svečana akademija. Na Mitrovdan ispred centralnog spomen obilježja poginulim borcima od 1992. do 1995. godine služen je parastos, položeno cvijeće i upaljene svijeće u znak sjećanja na 242 poginula borca sa područja Lopara.

Govoreći o ratnom putu 3. Majevičke brigade jedan od ratnih komandanata pukovnik Milivoje Garić je istako značajnu ulogu 3. Majevičke brigade u odbrani Majevice i cijele Republike Srpske. On je naglasio da je ova brigada odlikovana ordenom Nemanjića. „U toku rata spriječili smo mnogobrojniji tzv. 2. Tuzlanski korpus Armije BiH da zauzme ovaj prostor. Nažalost, više od 240 boraca 3. Majevičke brigade dalo je svoje živote, a oko hiljadu je ranjeno. Ta žrtva mora da se cijeni i ne smije da se zaboravi“, istakao je Garić.

Predsjednik predsjedništva Boračke organizacije Lopare Risto Radić je ukazao na loš materijalni položaj demobilisanih boraca, RVI i zatražio od svih nadležnih institucija poboljšanje položaja i veća prava, više pažnje i poštovanja države za one koji su stvarali Republiku Srpsku. „Opština Lopare iz budžeta izdvaja određena sredstva za rad Boračke organizacije Lopare, sa resornim ministarstvom učestvovala je u izgradnji dvije stambene zgrade za porodice iz ovih kategorija i stipendira studente iz porodica poginulih boraca i RVI“, rekao je načelnik opštine Lopare, dr Rado Savić.

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh