Politika

LOPARE: Turski ambasador u BiH posjetio opštinu Lopare

Načelnik opštine Lopare sa saradnicima primio je 19. novembra 2015. godine ambasadora Turske u BiH-a Džihada Erginaja, potpredsjednika Republike Srpske, Ramiza Salkića i direktora Turske razvojne agencije TIKA za BiH-a, Huseina Šanlija. Na sastanku su predloženi potencijali opštine Lopare i mogućnosti ulaganja u oblasti pljoprivrede kao što su voćarastvo i stočarstvo i u oblasti industrije kada su u pitanju bivše fabrike sa područja opštine.

ambasador-turske

„Razmotrićemo potencijale i mogućnosti Lopara i ubijeđen sam da ova saradnja u budućnosti može rasti. Moram se zahvaliti na gostoprimstvu i na dobro pripremljenoj prezentaciji opštine“, rekao je Erginaj.

„Vjerujemo da će ovo što je načelnik izložio ovdje kroz projekte i programe koje je pripremila opštinska administracija u narednom periodu doći do realizacije određenih projekata“, rekao je Salkić.

„Pripremili smo ambiciozan set projekata u ove tri oblasti: poljoprivreda, metaloprerađivački dio i drvna industrija i očekujemo realizaciju određenih projekata“, rekao je Savić.

Nakon sastanka u Loparama zajednički su posjetili povratničku mjesnu zajednicu Koraj, gdje je razgovarano o problematici povratnika i mogućnostima da im se pomogne oko rješavanja nekih važnih pitanja kao što su vodosnabdijevanje i komunalna infrastruktura.

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh