Politika

LOPARE: Uzdrmana skupštinska većina u SO Lopare

Skupštinsku većinu u Loparama čini 10 izabranih odbornika SDS-a, 4 PDP-a i 2 SP. U opoziciji se nalaze 6 odbornika SNSD-a i 1 DNS-a.

Gledajući sastav od 17 odbornika pozicije, reklo bi se da u ovoj opštini skupštinski rad  funkcioniše besprekorno i da ne može doći do skupštinske krize. Ipak, nije tako. Poslednja sjednica skupštinskog parlamenta koja je trebala biti održana u srijedu, odložena je zbog nedostatka kvoruma. Na sjednicu je došlo svega 11 odbornika, tako da je predsjednik Skupštine Milenko Ristić morao odložiti zasjedanje za sledeću sedmicu.

– Skupština je odložena iz razloga što nije bilo dovoljno odbornika koji su svoj izostanak opravdali bolešću i odlaskom na slavu, tvrdi Ristić.

Međutim sa ovim stavom ne slažu se u opozicionim redovima.

Odbornik u SO Lopare, Stevan Sandić, ima sasvim drugačije  mišljenje.

– Skupštinska većina je već poslednja tri četiri mjeseca znatno uzdrmana, jer su pojedini odbornici SDS-a već prešli u opoziciju, a neki od njih su najavili da bi mogli uraditi isto. Redove SDS-a napustila je Stoja Rikić, koja je prešla na stranu opozicije, tvrdi Sandić.

Za razliku od njega predsjednik skupštine Milenko Ristić nema informacije o prekomponovanju skupštinske većine.

– Nemam takve informacije, a ni potvrdu da su neki odbornici prešli u druge stranke, kaže Ristić.

Iako ne vjeruje da bi uskoro moglo doći do prekompozicije vlasti na području Lopara, Stevan Sandić, odbornik SNSD-a je siguran da je skupštinska većina već dobro uzdrmana i da će preostali odbornici SDS-a i PDP-a krenuti sa ucjenama prema načelniku Radi Saviću sa ličnim zahtjevima.

Očigledno da je  u Loparama, kao i u mnogim drugim sredinama, već krenula predizborna kampanja i priprema za naredne izbore. Da li će do početka izbora doći do rušenja vlasti na području Lopara ostaje da sačekamo naredni period  i aktivnost opozicije po ovom pitanju.

Izvor: NTV Arena

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh