Privreda

UGLJEVIK: RiTE Ugljevik, plijen politike i kriminalca

FOTO: Ilustracija

Kako Istina nezvanično saznaje, „šapu“ na RiTE Ugljevik stavio je i tzv. „zvornički lobi“ koji se namjerio na nekoliko najznačajnijih funkcija.

Borba za dominaciju u gigantskom javnom preduzeću, Rudniku i termoeletrani Ugljevik, dovedena je do kritične tačke. Međusobna podmetanja interesnih grupa, ucjene, političko lobiranje i zloupotreba institucija su sredstva kojima se koriste svi oni koji žele na rukovodeće pozicije.

Kako Istina nezvanično saznaje, „šapu“ na RiTE Ugljevik stavio je i tzv. „zvornički lobi“ koji se namjerio na nekoliko najznačajnijih funkcija u ovom preduzeću. Grupa razočaranih radnika RiTE Ugljevik tvrde da se radi o ljudima koji ničim nisu zaslužili da dobiju rukovodeće pozicije u bilo kojem preduzeću u Republici Srpskoj.

Stjepan Mitrović iz zvorničkog DNS, koji je inače i samozvani vojvoda, bio je svjedok saradnik Suda i Tužilaštva BiH da bi sebe spasio odgovornosti. Uprkos tome, već godinama je dobro pozicioniran u RiTE Ugljevik, jednom od najznačajnijih preduzeća Republike Srpske. Sada se namjerio na poziciju izvršnog direktora za tehnička pitanja, koja treba da bude podijeljena na dvije ravnopravne funkcije. Jedna bi pripala njemu a druga još jednom pulenu zvorničkog lobija Milutinu Tasovcu koji je ranije već obavljao dužnost tehničkog direktora a sada se ponovo gura preko moćnih ljudi iz Zvornika koji su se namjerili da zauzmu sve jake pozicije i u bijeljinskoj regiji – tvrde naši sagovornici.

Dodaju da „zvornički lobi“ forsira i Milijana Jovanovića koji je ranije obavljao funkciju izvršnog direktora za finansije u RiTE Ugljevik, i koji sada ponovo pokušava da zasjedne u istu fotelju.

Radnici: Stjepan Mitrović, Milutin Tasovac i Milijan Jovanović su puleni zvorničkog lobija

Jovanović je bio izvršni direktor kao kadar SNSD, a sada je prešao u socijaliste da bi lakše došao do pozicije. Taj čovjek je skoro cijeli rat proveo u Federaciji i sada on treba da nas vodi. Uz to, on i još neki izvršni direktori čine ekipu koja već godinama ima uticaja na javne nabavke RiTE Ugljevik. A, i tu je bilo svega.

Radnici iz Ugljevika ogorčeni su zbog svega što se dešava oko njihovog preduzeća. Oni ističu da su ove godine ostvarili rekordne rezultate u proizvodnji, i da im i u budućnosti na rukovodećim pozicijama ne trebaju neznalice sa strane, ili miljenici politike.

Izvor: Magazin Istina

 

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh