Hronika

TUZLA: Potraga za napadačima koji su pucali na policiju u Lukavcu

FOTO: RTRS

Četiri lica pucala su jutros na pripadnike kriminalističke policije Policijske uprave Lukavac koji su vršili uviđaj nakon što je juče opljačkan i pretučen osamdesetsedmogodišnji povratnik Uroš Stojanović.

U Federalnoj opštini Lukavac i na području Petrova u Republici Srpskoj, u toku je potjera za četiri lica koja su jutros, nakon razbojništva nad povratnikom Urošem Stojanovićem, otvorili vatru na pripadnike Kriminalističke policije.

Dvojica braće Zoran i Slaviša Mihajlović iz Bijeljine te Velibor Tomić i Dragan Džaković iz Lopara, kako nezvanično saznajemo, razdvojila su se u dvije grupe i automobilom pobjegla ka Petrovu.

Pored Federalne policije, u pripravnosti je i Centar javne bezbjednosti Doboj a na terenu je i jedinica Specijalne policije Republike Srpske kao i helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske koji vrši izviđanje terena.

Na meti napadača prvo se našao 87 godišnji povratnik koji je pretučen i opljačkan, a četvorica razbojnika zatim su, kako saznajemo, opljačkala i prodavnicu u Loparama. Razbojnici su se dali u bijeg prema opštini Petrovo na teritoriji RS. Svi putevi kojima bi se osumnjičeni mogli kretati su, kako navode u policiji Tuzlanskog kantona, blokirani.

U potrazi učestvuju i pripadnici Centra javne bezbjednosti Doboj uz pomoć helikoptera. Pripadnici Krim policije, kako nezvanično saznajemo, u rutinskoj kontroli i nenaoružani su vršili uviđaj o razbojništvu nad povratnikom u zaseoku Rosulje, kada je jedan od razbojnika na njih ispalio rafal iz automatske puške. Pretučeni Stojanović je u teškom stanju prebačen u Tuzlansku bolnicu a u unutrašnjost kuće razbojnici su potpuno devastirali.

Izvor: RTRS

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh