Dešavanja

LOPARE: Narodna biblioteka “Desanka maksimović” obilježila krsnu slavu

Narodna biblioteka „Desanka Maksimović“ u Loparama obilježila je krsnu slavu Sveti Kirilo i Metodije uz prisustvo kolega, prijatelja i predstavnika opštine Lopare.

Prvi podaci o organizovanom bibliotečkom radu u Loparama potiču iz 1922. godine kada je u ovom mjestu osnovana Srpska čitaonica koja je od 1925. godine pod svojom upravom imala i stalnu knjižnicu „Prosvjete“. 1935. godine, nakon što su ustanovljena nova pravila, u Loparama je osnovana Narodna knjižnica i čitaonica.

Bibliotečki knjižni fond raspolaže sa 26 453 bibliotečkih jedinica. Obnavlja se kupovinom i poklonom. Prošle godine donacijama je prikupljeno 2200 knjiga. Najveći broj knjiga poklonila je Matična biblioteka „Filip Višnjić“ Bijeljina. Biblioteka ima 530 čitalaca. Najbrojniji čitaoci su učenici osnovnih i srednjih škola, zatim, zaposleni, penzioneri i ostale kategorije. Kupovinom novih, aktuelnih naslova raste i broj upisanih čitalaca. Biblioteka na razne načine promoviše knjigu i na taj način podstiče opšte obrazovanje, a posebno se zalaže za razvijanje i njegovanje navike čitanja i korištenja bibliotečkih usluga.

bfgh

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh