Vijesti

TUZLA: Wizz Air najavljuje dvije nove linije iz Tuzle, karte već u prodaji

FOTO: Tuzla International Airport

Wizz Air, najveći niskotarifni avio-prijevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas je najavio dvije nove linije iz Tuzle do Billunda i Berlina (aerodrom Schoenefeld) počevši od 31. oktobra i 17. decembra s dva nedeljna leta ponedjeljkom i petkom, odnosno utorkom i subotom. Karte za nove letove su već u prodaji i mogu se rezervirati preko sajta wizzair.com po cijeni već od 29,99 KM .

Billund je dom Lego Groupe, a poznat je i po tematskom parku Legoland. Grad je popularna destinacija za turiste, pogotovo obitelji s djecom. Od 2009. godine grad je i dom akvaparka Lalandia Billund. Niz drugih atrakcija kao što su zoološki vrt Givskud i Kongernes Jelling – dom vikinških kraljeva se mogu naći u tom području.

Sa svojim dinamičnim kulturnim, političkim, medijskim i naučnim životom, Berlin je jedna od najpopularnijih destinacija među turistima. Grad je poznat po svojim festivalima, raznolikoj arhitekturi, noćnom životu i savremenoj umetnosti, pružajući veliki izbor kulturnih programa. Oko jedne trećine gradske površine sastoji se od parkova, vrtova i jezera, što ga čini savršenim izborom za putnike koji žele vidjeti turističke znamenitosti, a u isto vrijeme biti okruženi prirodom. Grad je i poslovni centar za high-tech industriju, inženjering, farmaceutske i elektronske kompanije koje ga čine idealnom destinacijom za poslovne putnike.

Prvi let WIZZ-a iz Tuzle bio je u 2013. U junu 2015. Tuzla je postala 19. baza, a Bosna i Hercegovina 11. zemlja u kojoj je osnovana naša operativna baza, čime su stvorena brojna radna mjesta i pokazana posvjećenost kompanije Bosni i Hercegovini. Već smo prevezli 600,000 bosansko-hercegovačkih putnika na našim niskotarifnim linijama i sa ove nove dvije ka Danskoj i Njemačkoj, Wizz Air sada nudi ukupno 10 linija do 5 zemalja iz Bosne i Hercegovine.

wiiz-novi-letovi-tuzla

“Oduševljeni smo što danas najavljujemo dvije nove linije iz Tuzle. Mi smo doveli low-cost letove u Bosnu i Hercegovinu 2013. i za samo nekoliko godina Tuzla je postala stabilna baza sa već deset atraktivnih linija sa niskim cijenama na raspolaganju za naše bosansko-hercegovačke putnike. Niskotarifne veze sa pet zemalja u Evropi stimuliraju domaće tržište stvaranjem više poslova u zrakoplovstvu i ugostiteljstvu, jačaju poslovne odnose među zemljama i daju ljudima priliku da otkriju fantastične europske gradove po pristupačnim cijenama. Naše najnovije linije će povezati Tuzlu sa Billundom u Danskoj i Berlinom u Njemačkoj, a bosansko-hercegovački članovi našeg osoblja se raduju mnogobrojnim zadovoljnim putnicima ove jeseni u avionima iz naše mlade flote.” – rekla je Tamara Vallois, šef PR službe Wizz Air-a.

fdfg

  • Wizz Air je najveća nisko-budžetna (low-cost) avio kompanija u regionu Centralne i Istočne Evrope, koja koristi flotu od 71 aviona Airbus A320 i A321 na preko 420 linija iz 25 baza, povezujući 124 destinacija u 39 zemalja. U Wizz Air-u radi oko 2.600 zrakoplovnih profesionalaca koji pružaju vrhunsku uslugu i obezbeđuju jeftine avio karte čineći Wizz Air omiljenim izborom za 20 miliona putnika u proteklih godinu dana. Wizz Air se nalazi na Londonskoj berzi (WIZZ) gdje se njegove akcije izlistavaju na indeksima FTSE 250 i FTSE All-ShareIndices. Wizz Air je registrovana IOSA avio kompanija od strane IATA, što je predstavlja priznanje za visoke bezbjednosne standarde. Wizz Air je nedavno imenovan za Najbolju low-cost avio kompaniju za 2016 od strane urednika časopisa Air Transport World, jednog od vodećih svjetskih ekonomskih časopisa. 

Izvor: Tuzlanski.ba

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh