Društvo

TUZLA: WizzAir povećao broj sedmičnih letova na 21

FOTO: Stefan Alexandru

U posljednjoj sedmici juna Wizz Air je povećao broj sedmičnih letova sa Aerodroma Tuzla sa 19 na 21. Ponedjeljkom je uveden još jedan let, za Malmo, dok je četvrtkom ubačen let za Basel. Bazni avion stacioniran na tuzlanskom aerodromu tako svaki dan odrađuje po tri leta što je ujedno i njegov maksimum u odnosu na destinacije koje pokriva. Po broju letova prednjači Malmo sa 4 leta sedmično, po tri leta sedmično imaju Dortmund, Basel i Geteborg, dok Eindhoven, Memingen, Han i Stokholm imaju po dva leta sedmično.

redletenja-tuzla

Od 14. juna počeli su i čerter letovi za Antaliju koje održava kompanija Freebird u organizaciji Turističke agencije Golden Tours. Avion će letjeti svakog utorka do sredine septembra. Prošle godine ovu uslugu je koristilo oko 4500 putnika.

Od 02. juna krenuli su i cargo letovi za Istanbul. U toku juna Turkish Cargo je obavio 18 letova i prevezao oko 1.100 tona mesa. Zanimljivo je da je u noći, kada se desio teroristički napad na aerodrom Ataturk u Istanbulu, avion poletio iz Tuzle u 23:36, u vrijeme dok je aerodrom u Istanbulu bio zatvoren za sav saobraćaj. Avion je preusmjeren za Ankaru ali se nije tamo spustio već se nakon sat vremena kruženja zaputio prema Istanbulu i bio prvi avion koji je sletio na istanbulski aerodrom po zvaničnom otvaranju saobraćaja.

turkish-cargo-tuzla2

Najvažniju vijest ostavili smo za kraj. Prema riječima direktora Aerodroma Rifeta Karasalihovića, završena je tenderska procedura za dogradnju prilazne rasvjete. Odabrani izvođač radova je u fazi nabavke opreme, te se očekuje da će rasvjeta biti završena do kraja septembra.

Izvor: Tuzlarije.net

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh