Sport

UGLJEVIK: Otpočela škola plivanja

Na ugljevičkim bazenima, u organizaciji Bazena Ugljevik i Školice sporta Ugljevik danas je sa radom počela škola plivanja, koja će biti organizovana cijele ljetne sezone.

Besplatna Škola plivanja organizuje se na gradskom bazenu u Ugljeviku za djecu uzrasta od 5–10 godina, pod instrukcijom sportiste ultramaratonca Mladena Stevanovića.

Školica sporta je projekat pokrenut 2011. godine pod sponzorstvom Opštine Ugljevik i namjenjena je djeci mlađeg školskog uzrasta.

Treninzi se odvijaju 2 puta sedmično u okviru kojih se vrši obuka  za bazične sportove (atletika, gimnastika), ali i sportove sa loptom (fudbal, košarka, odbojka, rukomet), a sve u cilju pravilnog rasta i razvoja djece kroz sport i igru.

„Ove godine po prvi put smo organizovali i školu plivanja. Obuka je namijenjena  djeci uzrasta 5-10 godina.Treninzi su organizovani u jutarnjim časoima, a mališani su podijeljeni u  tri grupe, prema uzrastu i sposobnostima. Prvi ciklus obuke je već popunjen, uz veliko interesovanje, imamo već 100 mališana“, kaže trener Mladen Stevanović.

„Škola plivanja je samo jedna u nizu aktivnosti u okviru  projekata „Opština Ugljevik za svoju mladost“ koju opština sponzoriše. Drago mi je što, jedan od najboljih sportista Ugljevika,  Mladen Stevanović predvodi ovu školu plivanja, jer pored znanja i iskustva koje će zasigurno prenijeti mladima, ujedno će ih motivisati za daljim bavljenjem sportom,  a svojim dosadašnjim uspjesima on je svakako najbolji uzor u tome,“ kaže načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

U sportsko–rekreativnom centru  Ugljevik gdje će se odvijati Škola plivanja nalaze se tri bazena, olimpijski, rekreativni i dječiji, a radno vrijeme je svakog dana od 10.00 do 19.00 časova.

Pored bazena za posjetioce su uređeni tereni za tenis, košarku i odbojku na pijesku.

Piše: Snežana Milošević

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh