Privreda

RiTE “Ugljevik” troši 50 hiljada KM na kolače

Rudnik i termoelektrana (RiTE) „Ugljevik“ planira potrošiti skoro 50 hiljada KM na nabavku gotovih kolača

Na javnom pozivu koji je danas objavljen navodi se da će RiTE „Ugljevik“ sa jednim ponuđačem zaključiti jednogodišnji ugovor vrijedan 40 hiljada KM bez PDV-a.

Tehnička ili profesionalna sposobnost ponuđača procijeniće se na osnovu toga da li je tokom posljednje tri godine uspješno realizovao najmanje jedan ugovor na isporuci gotovih kolača, minimalne vrijednosti 10 hiljada KM po ugovoru, bez PDV-a.

RiTE „Ugljevik“ je i ove godine poslovala u minusu, zabilježivši gubitak od devet miliona KM tokom prvih šest mjeseci. Ukupan dug za 2015. godinu iznosio je 18,2 miliona KM.

Rukovodstvo se pravdalo da gubitak nije posljedica neizvršenja proizvodnih zadataka, već izdvajanja za Fond solidarnosti, rezervisanja za otpremnine i jubilarne nagrade, te potraživanja po osnovu sudskih sporova i negativne kursne razlike po osnovu inostranih kredita.

Polovinom septembra, uprava ovog preduzeća potpisala je sa češkim kompanijama ugovor vrijedan 19 miliona KM, koji se tiče izgradnje i rekonstrukcije elektrofilterskog postrojenja.

Tom prilikom je ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić naveo da realizacija ovog ugovora počinje u maju naredne godine, dok će projekat odsumporavanja trajati tri godine i u „Ugljevik“ će biti uloženo 180 miliona KM.

Izvor: CAPITAL

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh