Dešavanja

LOPARE: Održan donatorski koncert Orkestra „Harmonika“

FOTO: Opština Lopare

U Centru za kulturu i informisanje u Loparama, pod pokroviteljstvom Opštine Lopare sinoć je održan donatorski koncert Orkestra “Harmonika” iz Ugljevika.

Riječ je o humanitarnom koncertu kojim se prikupljao novac za kupovinu avionskih karata članovima ovog orkestra kako bi im se omogućio odlazak na gostovanje u Kanadu.

Orkestar harmonika svira srpsku narodnu tradicionalnu muziku, ali i muziku drugih naroda koju već nekoliko godina uspješno prezentuje širom svijeta. Učestvovali su na Olimpijadi u Sočiju gdje su od 11.000 prijavljenih iz čitavog svijeta, sa dva ruska orkestra kao pobjednicima, bili jedini predstavnici Balkana. Takođe, na poziv sultana Omana predstavljali su Republiku Srbiju i imali četiri koncerta u zlatnoj dvorani Royal Opera u Muskatu. Zajedno sa Boljšoj teatrom, na poziv predsjednika Republike Srpske i ruske ambasade, nastupali su u Jekaterinburgu gdje su u konkurenciji 16 država osvojili “Grand prix”.

mgjh

Donatorskom koncertu prisustvovali su brojni predstavnici kulturnog , javnog i politčkog života Lopara koji će svojim donacijama omogućiti mladim talentovanim umjetnicima da svoje umijeće ponovo pokažu izvan granica Republike Srpske.

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh