Gradovi

U BIH NIKAO ARAPSKI GRAD: U njega niko ne smije da uđe, opasan je zidinama i pod obezbjeđenjem

SARAJEVO – Bosna i Hercegovina dobila je svoj prvi arapski grad.

Riječ je o Sarajevo Resortu Osenik u kojem su vlasnici svih kuća Arapi, a tokom leta građanima BiH ulaz je zabranjen. To je prvo naselje zatvorenog tipa u zemlji ograđeno visokom ogradom i pod zaštitom privatnog obezbeđenja. Trenutno je u naselju 160 kuća s velikim brojem propratnih sadržaja.

Riječ je o Sarajevo Resortu Osenik u kojem su vlasnici svih kuća Arapi, a tokom leta građanima BiH ulaz je zabranjen. To je prvo naselje zatvorenog tipa u zemlji ograđeno visokom ogradom i pod zaštitom privatnog obezbjeđenja. Trenutno je u naselju 160 kuća s velikim brojem propratnih sadržaja.

“Vlasnici kuća su Arapi i oni se ne žele da se mješaju sa lokalnim stanovništvom. Imaju svoje običaje kada je riječ o oblačenju, ponašanju, obavljanju molitvi itd, i ne žele da ih iko u tome ometa ili čudno posmatra”, kaže sugovornik koji je želio da ostane anoniman.

Kuće u gradu su se prodavale po cijeni od oko 160.000 evra i nisu nuđene na tržištu BiH, ali zato reklame za njih u Kuvajtu “nisu silazile s TV-a”.

Projekat izgradnje naselja u kom će moći da se smjesti 1.125 turista počeo je 2013. godine, a stajao je oko 25 miliona evra. Naselje je otvoreno u oktobru prošle godine

Izvor: BiznisInfo.com

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh