Dešavanja

Boračka organizacija opštine Lopare proslavila Mitrovdan

FOTO: BO Opštine Lopare

U okviru obilježavanja 24. godišnjice od formiranja Treće majevičke brigade i krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske u Centru za kulturu u Loparama uoči Mitrovdana održana je Svečana akademija. Na Mitrovdan ispred centralnog spomen obilježja poginulim borcima od 1992. do 1995. godine služen je parastos, položeno cvijeće i upaljene svijeće u znak sjećanja na 242 poginula borca sa područja Lopara.

nwth

„Uloga Treće majevičke brigade u odbrani Majevice i cijele Republike Srpske je značajna. Ova brigada odlikovana je ordenom Nemanjića. U toku rata spriječili smo mnogobrojniji tzv. Drugi tuzlanski korpus Armije BiH da zauzme ovaj prostor. Žrtva boraca mora da se cijeni i ne smije da se zaboravi“, rekao je Risto Radić, predsjednik predsjedništva OBO Lopare.

risto-radic

„Opština Lopare iz budžeta izdvaja određena sredstva za rad Boračke organizacije Lopare, sa resornim ministarstvom učestvovala je u izgradnji dvije stambene zgrade za porodice iz ovih kategorija i stipendira studente iz porodica poginulih boraca i RVI“, rekao je zamjenik načelnika opštine Lopare, Ranko Todorović.

mdgm

ndtg

1 Komentar

1 Komentar

  1. dragan

    15. Novembra 2016. 12:02 at 12:02

    Risto Radic,sa pet razreda redovne i ostalo vanredne skole,upravlja ljudskim sudbinama 25 godina u Loparama i okolini i čudimo se što ovakvo živimo.Bolesnik žešće prirode ,pun je zla a to pokušava nekom seljačkom duhovitošću prikriti.Priklonio se SDS-u samo da se nesto pita a tužno je kad se zna da je te pristalice mrzeo s dna duse ali sad nema gdje.Taj čovjek gdje god da je to propada ,isti je prijavljen Predsjedniku stranke da se pozabavi tim zlim čovjekom.

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh