Hronika

Zbog saobraćajne nesreće došlo do potpune obustave saobraćaja na magistralnom putu Tuzla-Bijeljina

Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina došlo je do potpune obustave saobraćaja.

Dvojica vozača povrijeđena su u ovoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u mjestu Banj Brdo na magistralnom putu Tuzla-Bijeljina, rečeno je u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Četrdesetdvogodišnji muškarac čiji su inicijali K.S. iz Bijeljine, koji je upravljao kombijem “mercedes” i četrdesetdvogodišnji K.S. iz Živinica, vozač teretnog vozila “iveko”, prevezeni su u Univerzitetski klinički centar Tuzla i u toku je ljekarski pregled.

Saobraćaj je bio obustavljen od 16.20 časova, sve do okončanja uviđaja koji je završen i na spomenutoj dionici saobraćaj se trenutno odvija nesmetano.

Navedeno je također kako se saobraćaj na putevima u BiH odvija pretežno po mokrom kolovozu, te da je frekvencija vozila umjerena.

Vozačima na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrenuta je pažnja na učestale odrone zemlje ili kamenja, te da je bez obzira na vremenske uslove, posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na mjestima izvođenja sanacionih radova saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvojeni su magistralni putevi M-16 Banja Luka-Jajce, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-18 Tuzla-Priboj.

Izvor: Tuzlanski.ba

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh