Vijesti

„Naši razgovori – Zašto je potrebno raditi na izgradnji mira?“

FOTO: Opština Lopare

U sali Centra za kulturu i informisanje Lopare, 2. decembra 2016. godine organizovan je okrugli sto pod nazivom „Naši razgovori – Zašto je potrebno raditi na izgradnji mira?“. Svrha „Razgovora“ je pružiti mogućnost građanima da kroz otvoren i iskren dijalog počnu razumijevati životna iskustva i perspektive „drugih“ i ostvare saradnju na aktivnostima koje mogu izgraditi mir i povjerenje u lokalnim zajednicama. Načelnik opštine Lopare dr Rado Savić pozdravio je održavanje ovog okruglog stola.

fb_img_1480776691427

„Naši razgovori“ se organizuju u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Na „Razgovoru“ su učestvovali građani i građanke, predstavnici/ce lokalnih vlasti, civilnog društva, medija, vjerskih zajednica iz opštine Lopare.
Moderatori „Razgovora“ su bili Vehid Šehić iz Foruma građana Tuzla (partner u okviru projekta PRO-Budućnost), Aleksandra Letić, programski menadžer, Helsinški komitet za ljudska prava u RS i Stefan Terzić, omladinski aktivista.

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh