Dešavanja

LOPARE: Majevičko posijelo 2017

FOTO: SPKD Prosvjeta Lopare

SPKD „Prosvjeta“ Lopare, u saradnji sa Centrom za kulturu Lopare, a pod pokroviteljstvom opštine Lopare, organizovalo je tradicionalnu manifestaciju „Majevičko posijelo“, druženje u tradicionalnom duhu uz pjesame i igre majevičkog podneblja.

U nedjelju, 26. februara, u prepunoj sali Centra za kulturu i informisanje u Loparama, održano je finalno veče manifestacije „Majevičko posijelo 2017“.

fb_img_1488200027331

U programu su učestvovali najuspješniji izvođači tradicionalnih majevičkih pjesama, svirači na narodnim instrumentima i folklorni ansambli svih uzrasta i članovi sekcije za očuvanje narodne tradicije SPKD „Prosvjeta“ Lopare. Publika je imala priliku da pogleda nastupe najuspješnijih predstavnika nekoliko mjesnih zajednica opštine Lopare u tradicionalnim disciplinama narodnog stvaralaštva.

Upriličena je i izložba ručnih radova koju je priredila Borka Vlačić.

U tradicionalnoj igri prstena, održanoj ranije prvo mjesto osvojila je ekipa „Priboj “, drugo mjesto ekipa „Cviljevina“ i treće „Lopare – Potok“. Kapitenima ovih ekipa kao i najboljem igraču Jovici Petroviću iz Priboja uručene su nagrade i zahvlanice za učešće na turniru.

fb_img_1488200023269

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh