Vijesti

LOPARE: Donatorsko veče za osnovnu školu

FOTO: Majevica Online

U Loparama je održano donatorsko veče za obnovu Osnovne škole “Sveti Sava” u ovoj majevičkoj opštini. Načelnik opštine Lopare Rado Savić najavio je da će humanitarna akcija za pomoć školi trajati narednih sedam dana.

Savić je rekao novinarima da su u opštini već realizovani brojni projekti za bolji život mještana, a inicijativa za obnovu škole pokrenuta je u saradnji sa prosvjetarima i Svetosavskom omladinskom zajednicom Lopara.

Prema njegovim riječima, novac od donacija namijenjen je za zamjenu oluka na školskoj zgradi, uređenje limova i fasade, a iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 16.000 KM za nabavku kotla za grijanje. Ovu akciju je podržao i direktor RiTE Ugljevik, gospodin Đorđe Popović.

Pomoć školi u zavičaju najavio je i predsjednik Udruženja srpskih privrednika Švajcarske i potpredsjednik Udruženja Majevičana Stojan Stevanović.

“Škola zaslužuje da je finansijski pomognemo, jer smo u njoj svi završili osnovno obrazovanje. Prethodno smo renovirali sve škole u selima i sad je došla na red i ova centralna škola”, rekao je Stevanović.

Pomoćnik direktora Osnovne škole “Sveti Sava” Stojanka Pantić izrazila je nadu da će se akciji odazvati bivši učenici i da će škola dobiti potrebna sredstva.

Prema njenim riječima, ova škola počela je sa radom 1971. godine, a proteklu školsku godinu imala je 453 učenika u 28 odjeljenja.

Novac za obnovu Osnovne škole “Sveti Sava” u Loparama uplaćuje se na žiro račun u Pavlović banci 554 003 00000471 25

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

SERVIS RAČUNARA LOPARE

Na vrh