Dešavanja

LOPARE: Proslavljen Petrovdan u Mačkovcu

FOTO: Majevica Online

U organizaciji Svetosavske omladinske zajednice iz Lopara, nakon večernjeg bogosluženja povodom praznika Svetih apostola Petra i Pavla upriličena je petrovdanska lilijada. U ovogodišnjem lilanju učestvovalo je dvadesetak najmlađih stanovnika Majevice, a za sve učesnike Crkvena opština Mačkovac i vlasnici trgovinskih radnji sa područja ove opštine, obezbijedili su progodne nagrade i poklone.

Na sam praznik Svetih apostola služena je Sveta Liturgija u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mačkovcu. Svetu Litrugiju služili su: protojerej stavrofor Stevo Jović, arhijerejski namjesnik tuzlanski, protojerej stavrofor Dragomir Lazarević, starješina ovog svetog hrama, protojerej stavrofor Neđo Zarić, paroh tobutski i đakon pri ovom svetom hramu Siniša Pajkanović. Nakon ophoda oko svetog hrama služen je i parastos svim vojnicima koji su stradali u prethodnom otadžbinskom ratu.

Molitvenim slavljima prisustvovali su načelnik opštine Lopare Rado Savić, predsjednik SO-e Lopare Milenko Ristić i zamjenik načelnika Srećko Ilić.

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

SERVIS RAČUNARA LOPARE

Na vrh