Vijesti

LOPARE: JZU “Dom zdravlja Lopare” dobio sanitetsko vozilo vrijedno 17.000€

FOTO: Opština Lopare

Domu zdravlja Lopare danas je uručeno sanitetsko vozilo vrijedno 17.000 evra, donacija Miroslava Kojadinovića, koji radi u Njemačkoj, a porijeklom je iz Republike Srpske.

Kojadinović kaže da je u ranijem razgovoru sa načelnikom opštine Lopare Radom Savićem saznao da je ovoj lokalnoj zajednici prijeko potrebno sanitetsko vozilo i da je zadovoljan što je bio u mogućnosti da pomogne.

Miroslav Kojadinović, sa predsjednikom SO Lopare Milenkom Ristićem (lijevo) i direktorom JZU “Dom zdravlja Lopare” Dr Želimirom Neškovićem (desno)

On je napomenuo da sa njim radi stručni tim ljudi koji utvrđuje da li je pomoć potrebna, te podržava i odobrava projekte opštinama.

Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković rekao je da ovo sanitetsko vozilo mnogo pomoći u radu i da će poboljšati kvalitet usluge za 9.000 zdravstvenih osiguranika.

“Vozilo ima najsavremeniju opremu za dijagnostiku, zatim kiseonik, setove za ampuliranu i infuzivnu terapiju, te EKG”, rekao je Nešković i dodao da je prevoz pacijenata važna stavka u radu Doma zdravlja Lopare, s obzirom na to da se ova opština prostire na 350 kilometara kvadratnih.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić zahvalio je u ime opštine donatorima.

“Opština Lopare je razuđena i ovo sanitetsko vozilo, koje je opremljeno najmodernijom opremom, značajno će pomoći u spasavanju života ljudi”, rekao je Ristić.

Poslanik u Skupštini Brčko distrikta Uroš Vojnović, koji je povezao Opštinu Lopare sa Kojadinovićem, kaže da je ovaj donator nakon poplava 2014. godine poklonio distriktru četiri vozila za zaštitu i spasavanje.

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

SERVIS RAČUNARA LOPARE

Na vrh