Dešavanja

Održan festival narodnih običaja “Kozjački susreti 2017”

FOTO: SPKD Prosvjeta

U Kozjaku je na Ilindan 2017. godine održan festival narodnih običaja „Kozjački susreti“ koju je organizovala MZ Kozjak i SPKD „Prosvjeta“ Lopare, pod pokroviteljstvom ove mjesne zajednice, a u saradnji sa opštinom Lopare.

U okviru manifestacije održano je i takmičenje u pripremanju kotlića kao i defile „šiltera“.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Kozjak Vasilija Obrenović dodijelio je zahvalnice za doprinos razvoju razvoju i očuvanju kulture i tradicije ovog mjesta načelniku opštine Lopare Radi Saviću, predsjedniku Skupštine opštine Lopare Milenku Ristiću, SPKD “Prosvjeta” i potomcima Milutina Stevića koji je selu poklonio zemlju za izgradnju mjesnog doma kulture.

U kulturno – umjetničkom programu predstavili su se učesnici u sviranju na tradicionalnim majevičkim instrumentima, vokalno – instrumentalne grupe, kao i izvorne vokalne grupe sekcije za očuvanje narodne tradicije. Festivalsko veče obogaćeno je i izložbom kućne radinosti Borke Vlačić. U programu su učestvovali folklorni ansambli SPKD „Prosvjeta“ Lopare kao i gosti iz KUD „Ilićka“ Brčko, SPKD „Prosvjeta“ Srednja Slatina, KUD „Napredak“ Bušletić – Donja Grapska, SPKD „Prosvjeta“ Obudovac i KUD „Miloševac“ Modriča.

Zaslužnima za realizaciju ove manifestacije uručene su nagrade i zahvalnice.

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

SERVIS RAČUNARA LOPARE

Na vrh