Društvo

LOPARE: Kupljen traktor za Markoviće iz Milina Sela

FOTO: Majevica Online

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pomogla je devetočlanu porodicu Marković koja živiv u Milinom selu, 13 kilometara od Lopara u Republici Srpskoj. Krajem maja posećena je porodica Marković, koju čine roditelji Nedeljko i Dragana i 7 djece: Andrijana (1997), Alkesandar (2000), Aleksandra (2003), Ljubica (2005), Valentina (2006), Milica (2008) i Nemanja (2012).

Pomoć se ogledala u kupovini polovnog traktora IMT 560 i šumske karete za izvlačenje i prevoz drva. Ukupna vrednost pomoći iznosi 6.600 KM.

Nedeljko sa suprugom trenutno školuje petoro djece. Najstarija ćerka se udala, a najstariji sin pomaže roditeljima oko domaćinstva. Donacijom traktora omogućn je veći prihod u sječi šume i prodaji ogrevnog drveta. Tata Nedeljko ima u svom posjedu nešto šume koje želi eksploatisati. Kada dođe do novčanih sredstava namjerava od šumskog gazdinstva kupovati drvo i prodavati za ogrev.

Uz šumsku karetu prodavac je dao produžetak koji se može nastaviti na ovu karetu ili zakvačiti na traktor. Taj priključak će mu služiti da u nepristupačnim djelovima iznese malu količinu drva, ili da produži karetu i sigurno natovari veću količinu drva. Uz to mu je dao korpu koju može zakvačiti na traktor i vući sitnu stoku (svinje, ovce, tele, koze i sl.) Pored toga, dao mu je kajiše za vezanje robe (drva, sijena, slame i sl.) Pokazao se ljubazan kada smo objasnili da je otac sedmoro djece. Ponudio mu je da može sa vremena na vrijeme doći kod njega da radi u dnevnicu. Izmjenuli su brojeve telefona.

Izvor: srbizasrbe.org

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh