Dešavanja

LOPARE: Obilježena slava hrama u Mačkovcu

FOTO: SRNA

U loparskom naselju Mačkovac danas je svetom liturgijom, ophodom oko hrama, parastosom poginulim borcima i lomljenjem slavskog kolača obilježena krsna slava Rođenje presvete Bogorodice-Mala Gospojina, u istoimenom hramu.

Starješina hrama, protojerej-stavrofor Dragomir Lazarević, čestitao je slavu i u besjedi poručio – “da nije bilo ovog praznika, ne bi bilo ni hrišćana”.

“U svetom pismu kaže se – rođenje tvoje Bogorodice objavi radost cijeloj vaseljeni, kada su se, tog dana, i nebo i zemlja radovali”, naveo je Lazarević.

Kum slave bio je načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji je čestitao praznik i istakao da je hram Rođenja presvete Bogorodice jedna od najstarijih građevina u ovoj majevičkoj opštini, a da je 2014. godine proslavio sto godina postojanja.

“Danas možemo biti zadovoljni jer smo, nakon iskušenja 2014. godine, kada su ovaj dio naše opštine pogodila klizišta, uspjeli da obnovimo veliki broj kuća i obnovimo infrastrukturu koja je oštećena”, rekao je Savić novinarima.

On je istakao da se projekat obnove nastavlja.

“U Mjesnoj zajednici Mačkovac realizuju se dva projekta, izgradnja voćnjaka na površini od 300 dunuma, a drugi projekat je iz oblasti privrede jer je ponovo pokrenuta Fabrika prerade drveta”, naglasio je Savić.

Izvor: SRNA

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

SERVIS RAČUNARA LOPARE

Na vrh