Vijesti

Avion iz Bazela zbog vjetra sletio u Zagreb, let iz Tuzle za Stokholm otkazan

Vjetar na Aerodromu Tuzla 24 km/sat sa povremenim udarima do 50 km/sat, prisilio je posadu Wizz Airovog aviona iz Bazela da se nakon nekoliko krugova na prilazu Aerodroma Tuzla uputi za Zagreb gdje je sletio oko 17:25. U isto vrijeme na prilaz tuzlanskom aerodromu iz Berlina je doletio i drugi bazni avion. U očekivanju da se vjetar smiri i ovaj avion je počeo da kruži u zoni Modraca. Zanimljivo je da je ovaj avion od Berlina prema Tuzli nošen vjetrom na visini 10.000 metara letio brzinom 1.140 km/sat u odnosu na zemlju. Oko 17:30 vjetar je oslabio na 13 km/sat sa udarima do 31,6 km/sat pa se posada odlučila na spuštanje. U 17:42 avion se uspješno spustio u prvom pokušaju.

Oba bazna aviona trebaju obaviti po još jedan let. Avion koji je sletio u Zagreb prema redu letenja trebao je u 17 sati krenuti za Stokholm, dok je avion koji je doletio iz Berlina trebao u 17:40 poletjeti za Malme. Bilo je za očekivati da će avion iz Zagreba što prije krenuti za Tuzlu, te da će u njemu biti i putnici iz Bazela.

Na žalost, želje su jedno, mogućnosti drugo. Pošto za let do Stokholma i nazad u idealnim uslovima treba 5 sati i 40 minuta, jednostavno je bilo fizički neizvedivo da avion iz Zagreba dođe u Tuzlu po putnike za Stokholm, odleti i vrati se do ponoći. Iz tog razloga let iz Tuzle za Stokholm je otkazan, a avion je iz Zagreba odletio pravo za Stokholm po putnike za Tuzlu. Na žalost, to istovremeno znači da će se putnici iz Bazela, od Zagreba do Tuzle voziti autobusom.

IZVOR: tuzlarije.net

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh