Vijesti

LOPARE: O.Š. “Sveti Sava” dobija novu fasadu

Na zgradi Osnovne škole “Sveti Sava” u Loparama u toku je postavljanje fasade i oluka, za šta će biti izdvojeno 21. 000 KM prikupljenih na donatorskoj večeri krajem jula.

Načelnik Lopara Rado Savić naveo je da su sredstva za ovu namjenu prikupljena od građana, bivših učenika, Majevičana iz dijaspore, firmi i preduzeća iz Lopara i susjednih opština.

“Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske obezbijedilo je 25.000 KM za nove kotlove, a ranije je sredstvima Vlade Japana zamijenjena stolarija u vrijednosti od 130.000 KM i urađen novi sanitarni čvor sredstvima Savjeta ministara u iznosu od 20.000 KM”, rekao je Savić novinarima.

On kaže da je zadovoljan jer su u obnovi ove škole učestvovali svi kojima se obratio, Srpska pravoslavna crkva, Svetosavska omladinska zajednica Lopara, te direktor Rudnika i termoelektrane Ugljevik Đorđe Popović.

“Osim njih, i drugima se posebno zahvaljujem jer je škola sada dobila novo lice”, istakao je Savić i dodao da će u toku naredne godine biti izgrađen i sportski školski tereni.

Škola je otvorena 1971. godine, a u školsku 2017/2018. godinu upisan je 401 učenik.

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh