Vijesti

LOPARE: Usvojen budžet za 2018. Godinu od 5.370.000 km

FOTO: Majevica Online

Odbornici Skupštine opštine Lopare usvojili su danas budžet za 2018. godinu u iznosu od 5.370.000 KM, koji je za 340.000 KM veći u odnosu na ovogodišnji.
Načelnik opštine Lopare Rado Savić kaže da budžet za 2018. garantuje stabilnu godinu.

“U budžetu za 2018. godinu naći će se sredstva za razvoj infrastrukture u ruralnim dijelovima opštine, za projekat izgradnje 10 kuća oštećenih u klizištima, za populacionu politiku, za stipendije, kao i sredstva za socijalno ugrožene”, rekao je Savić novinarima.

On je ocijenio da je ovo jedna od najuspješnijih godina za Lopare jer je otvoreno 150 novih radnih mjesta u realnom sektoru.

“Očekujemo da će u 2018. godinu biti otvoreno još 150 radnih mjesta, a već razgovaramo sa investitorima i šaljemo poruku potencijalnim ulagačima tako što smanjujemo stope poreza na nepokretnosti onima koji se bave proizvodnjom”, rekao je Savić.

Odbornici su usvojili odluku o rebalansu budžeta čiji se plan uvećava za 31 odsto u odnosu na prvobitni plan iz 2017. godinu u iznosu od 6.580.000 KM.

Na današnjoj sjednici SO Lopare usvojena je i odluka o izvršenju budžeta za devet mjeseci ove godine koji je u suficitu od 172.434 KM.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić ocijenio je da je budžet za 2018. godinu razvojnog karaktera.

“Skupština je u 2017. godini radila stabilno, većina odluka donesena je jednoglasno, a sve na dobrobit naših stanovnika”, rekao je Ristić novinarima.

Šef kluba odbornika SNSD-a Đoko Vasić rekao je da je ova stranka saglasna sa budžetskim okvirom, ali ne i sa raspodjelom sredstava.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Program rada SO Lopare za 2018. godinu, kao i Program rada načelnika opštine za narednu godinu.

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh