Dešavanja

LOPARE: Prijem kod načelnika povodom Dana Republike Srpske

FOTO: Majevica Online

U Centru za kulturu, 08. januara 2018. godine održan je prijem, povodom Dana Republike Srpske, koji je priredio načelnik opštine Lopare Rado Savić. Ovaj skup je blagoslovio protojerej-stavrofor Stevo Jović, arhijerejski namjesnik tuzlanski, a nečelnik Savić u svom obrćanju je istakao da je Republika Srpska trajna kategorija i da se Dan Republike slavi i sad i u budućnosti. U osvrtu na prethodnu 2017. godinu, koja je bila veoma uspješna za opštinu, istakao je da je u privredi otvoreno preko 150 održivih radnih mjesta, a da se u ovoj godini ta dinamika u realnom sektoru nastavlja gdje očekuje da se zaposli još oko 200 radnika.

U svom govoru načelnik opštine Lopare je izarzio zadovoljstvo ponovnim pokretanjem fabrike radiajtora „Termal“, bivše fabrike stolova i stolica, pokretanjem projekta velikog zasada šljive u Gornjem Mačkovcu, otvarenjem destilerije u Bobetinom Brdu, odličnom saradnjom sa dijasporom i „Udruženjem Majevičana“ i izgradnje stambeno-poslovnog objekta čiji je investitor zaposlen u Švajcarskoj. Za ovu godinu načelnik je najavio da će se uz pomoć dijaspore i diriktne investicije graditi sportska hala i otvoreni bazeni.

Nakon svečanog prijema u Centru za kulturu su uručene zahvalnice kolektivima i pojedincima za uspješnu organizaciju brdske auto-trke „Lopare 2017“, a zatim je održano „Veče gusala i epske poezije“, u organizaciji Udruženje guslara „Filip Višnjić“ iz Bijeljine, na kojem su nastupili guslari: Vukan Đuka, Mladen Jevrić, Dragan Anđić, Miloš Marjanović i Milomir Malinović.

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh