Dešavanja

Savić: Srpska treba da ide putem svetosavlja

FOTO: Majevica Online

Načelnik opštine Lopare Rado Savić izjavio je na obilježavanju školske slave Svetog Save u Osnovnoj školi koja nosi ime ovog duhovnog oca srpske crkve i države da je Svetosavlje put kojim Republika Srpska treba da ide.

“Osnovnu školu `Sveti Sava` uspjeli smo obnoviti zajedničkim trudom građana Lopara, prosvjetara i ljudi dobre volje i ta sloga je dokaz da zajedništvo svih društvenih aktera može dati željeni rezultat, čemu nas i uči Svetosavlje”, istakao je Savić.

On je najavio da će ova škola, kada svi radovi budu završeni, biti jedna od najljepših u Republici Srpskoj.

Čestitajući slavu učenicima i prosvjetarima, Savić je najavio nastavak dobre saradnje i poboljšanje uslova rada u tri osnovne škole i u Srednjoškolskom centru u Loparama.

Arhijerejski namjesnik tuzlanski Stevo Jović poručio je nakon lomljenja slavskog kolača da je budućnost srpskog roda u rađanju djece.

“Ako mislimo da hodimo stazama Svetog Save moramo da mislimo za buduće generacije i vijekove, misleći na rađanje kojim ćemo sačuvati i vjeru pravoslavnu”, rekao je protojerej-stavrofor Jović.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” u Loparama Pajo Tomić rekao je novinarima da ova škola ima 400 učenika raspoređenih u 25 odjeljenja.

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh