Kultura

Časopis “Bokatin Dijak” u Beogradu

U Biblioteci grada Beograda u petak 13. aprila predstavljen je 11. broj časopisa za jezik, književnovnost i duhovnost „Bokatin Dijak“ čiji su izdavači Centar za kulturu i informisanje Lopare i Udruženje za očuvanje baštine „Dijak“ iz Priboja kod Lopara.

O časopisu je govorio glavni i odgovorni urednik Slobodan JoviĆ. On je naveo da je do sada izašlo 11 svesaka ovog časopisa koji izlazi dva puta godišnje.

„Predstavili smo našu jedanaestu svesku, o jeziku, književnosti i duhovnosti. Zadovoljan sam dosadašnjim radom i interesovanjem za časopisom. U pripremi je dvanaesti broj koji će se pojaviti u junu ove godine.“, rekao je Jović.

On je izrazio zadovoljstvo jer su na promociji bili prisutni i poznati pisci Stojan Srdić, Rajko Lukač, Aleksandar Saša Petrov, Dejan Vukićević i Branimir Kršić.

O časopisu je govorila Jana Aleksić sa Instituta za književnost i umjetnost iz Beograda, te profesor sa Filološkog fakulteta Beograd Želimir Vukašinović i profesor Fakulteta primjenjenih umjetnosti Beograd, Zdravko Mićanović.

Slobodan Jović zaposlen je u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Lopare u područnom odjeljenju u Jablanici. Do sada je objavio knjige poezije “Riječi o očovječenju” (2009), “Prostor molitve” (2010), “Privid lebdenja” (2012). Jedan je od pokretača časopisa „Bokatin Dijak“, a od 2016. glavni i odg. urednik ovog glasila. Živi u selu Tobut, opština Lopare, na Majevici.

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh