Vijesti

Romska porodica Zarić iz Lopara dobila kuću: “Najbitnije mi je da imam kupatilo i nov namještaj”

FOTO: Majevica Online

Višečlana romska porodica Zarić iz Tobuta kod Lopara dobila je novoizgrađenu kuću za koju je, prema programu stambenog zbrinjavanja Roma, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH obezbijedilo 53.000 KM, a opština Lopare 8.000 KM.

Ključeve od kuće je porodici Zarić uručio je zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović, koji je naglasio da je cilj ovog projekta poboljšanje uslova života romskih porodica, unapređenjem stanovanja i komunalne infrastrukture.

Načelnik Lopara Rado Savić, rekao je da je ovo dobar primjer saradnje sa višim nivoima vlasti, ističući da su projekti koji se odnose na Rome veoma korisni i vidljivi u ovoj lokalnoj zajednici.

– U prethodnom periodu smo, zajedno sa Ministarstvom, uspjeli da riješimo romsko naselje u Mjesnoj zajednici Veselinovac, ali i infrastrukturu i rasvjetu – naveo je Savić, prenosi Srna.

Milica Zarić je u ime porodice zahvalila svima koji su učestvovali u izgradnji kuće, napominjući da su u staroj i trošnoj kući živjeli 35 godina.

– Najbitnije mi je što u novoj kući imam kupatilo i nov namještaj – rekla je Zarićeva.

Izvor: SRNA

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh