Kultura

Ljepote majevičkog kraja u kratkom dokumentarnom filmu (VIDEO)

FOTO: Majevica Online

Promotivni film o opštini Lopare premijerno je prikazan na Svečanoj sjednici Skupštine opštine Lopare.

Nakon što je pušten u javnost film je dobio pohvale kako od mještana tako i od zvaničnika koji su bili prisutni na svečanoj sjednici.

Načelnik Lopara Rado Savić rekao je za srpskainfo.com da je film urađen sa ciljem da se istaknu potencijali ove opštine, ali i da se slikovito prikažu majevički predjeli.

– Ekranizovali smo lijepe majevičke predjele, turističku ponudu, poljoprivreda, ali i privredne potencijale koji su bogati malim i srednjim preduzećima koja zapošljavaju domaće stanovništvo, a svoje finalne proizvode izvoze na tržišta evropskih zemalja, bliskog istoka ali i dalekog istoka, na najveće tržište – Kinu – naveo je Savić.

On je istakao da se u posljednje vrijeme u svim segmentima ove opštine bilježe pozitivni rezultati.

– Filmom je obuhvaćena tradicija majevičkog kraja, kultura i današnje Lopare. Prikazani su i vjerski objekti koji krase majevički kraj kao i Srpsko – kulturno i porsvjetno društvo „Prosvjeta“, koje je čuvar tradicije i tradicionalnih vrijednosti – podsjetio je Savić i dodao da su filmom obuhvaćene i sportske aktivnosti, a poseban dio posvećen je i odbojkašima koji su aktuelni šampioni Republike Srpske.

Savić je naglasio da je veoma bitno da se potencijalnim stranim, ali i domaćim investitorima preko promotivnog filma predstavi opština Lopare. Za strane investitore, dodaje on, film će biti prilagođen na engleskom jeziku.

– U posljednje vrijeme se bilježi privredni rast, otvaranje novih radnih mjesta, a našu opštinu obilaze potencijalni investitori iz Njemačke, Austrije, Rusije, Turske i Kine – kaže Savić.

U filmu je zastupljena dijaspora i Udruženje „Majevičana“ iz  Švajcarske koji su bitan dio opštine Lopare a svojim radom i djelovanjem su mnogo puta pomogli ovu opštinu.

Savić je u filmu predstavio viziju razvoja opštine Lopare sa posebnim akcentom na mlade i njihov opstanak u majevičkom kraju i Republici Srpskoj.

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh