Vijesti

LOPARE: Potpisano pet ugovora za izgradnju kuća

FOTO: Majevica Online

Opština Lopare potpisala je danas ugovore sa pet korisnika programa oporavka od poplava, a koji je finansiran sredstvima EU u saradnji sa Vladom Republike Srpske i Vladom Federacije BiH.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je da je potpisivanjem ovih pet ugovora započeta realizacija izgradnje preostalih 40 kuća za oštećene u poplavama, te podsjetio da je izgrađeno 48 stambenih objekata.

On je istakao da se opština obavezala na učešće od 5.000 KM, te izgradnju potrebne infrastrukture za svaku od kuća, kao i obezbjeđivanje placa za one koji nemaju svoj plac na sigurnom terenu.

Jedna od potpisnika ugovora je Dragici Manojlović iz Podgore kod Lopara, kojoj je klizište oštetilo kuću.

“Zahvaljujući pomoći opštine Lopare smješteni smo u Priboj gdje pravimo kuću i nadamo se skorom useljenju”, rekla je Manojlovićeva.

Tokom elementarnih nepogoda koje su zadesile opštinu Lopare od 2014. do 2016. godine oštećeno je ukupno 410 stambenih objekata čija je šteta procijenjena na 17.057.077 KM.

Ukupno 355 stambenih objekata oštećeno je u klizištima, a 55 u poplavama.

Program oporavka od poplava realizuje Razvojni program UN u BiH u saradnji sa Međunarodnom agencijom za migracije i partnerskim opštinama i gradovima.

Izvor: SRNA

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh