Vijesti

Savić: Uspješno učešće Lopara na Samitu poslovne dijaspore u Cirihu

FOTO: SRNA

Načelnik opštine Lopare Rado Savić ocijenio je uspješnim učešće ove majevičke opštine na Samitu poslovne dijaspore “Ekspo 2018” u Cirihu.

– Na ovogodišnjem samitu našu lokalnu zajednicu predstavljaju moderna destilerija “Epoha” i firma “Đokić metal” koja je plod saradnje sa dijasporom, a na posebnom štandu predstavili smo opštinu Lopare i njene potencijale, te određene privredne subjekte – rekao je Savić novinarima.

On je nampomenuo da je privredni forum Srbije, Republike Srpske i Švajcarske, koji se dešava paralelno sa samitom poslovne dijaspore, odličan primjer kako treba da se povezuje privreda ovih zemalja.

– U narednom periodu treba još više opština i gradova iz Republike Srpske da uključimo, pokažemo i predstavimo u Švajcarskoj, jer onaj ko se povezuje i pronalazi partnere može da poboljša privredu i pokrene otvaranje novih radnih mjesta – rekao je Savić.

Prema Savićevim riječima, opština Lopare sarađuje od 2010. godine sa dijasporom i ta saradnja dala je konkretne rezultate u otvaranju nekoliko privrednih pogona koji svoje proizvode plasiraju na evropska tržišta.

– Važno je pomoći dijaspori da očuva kulturu i tradiciju, kao i tradicionalne vrijednosti svog kraja koji će na najbolji mogući način prikazati drugim narodima i kulturama – rekao je Savić.

On je podsjetio da opština Lopare učestvuje na ovom samitu već treću godinu.

Na dvodnevnom skupu u Cirihu, koji je otvoren juče, prisutno je 40 izlagača iz Srbije, Republike Srpske i dijaspore, kao i stotinu učesnika ekonomskog poslovnog foruma.

1 Komentar

1 Komentar

  1. zeljko

    9. Juna 2018. 09:33 at 09:33

    sad ce da se polome po loparama i firmama sto rado otvori

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh