Dešavanja

Krsna slava Doma zdravlja Lopare

FOTO: BN

Dom zdravlje Lopare je primjer uspješnog poslovanja i primjer kako zdravstvo u Srpskoj treba da bude, poručio je lider Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica na obilježavanju krsne slave ove loparske zdravstvene ustanove Svetog Agatonika-Arlijevdana.

„U ovoj lokalnoj zajednici, u ovom Domu zdravlja imamo ljude koji su pošteni, čestiti i koji znaju da rade svoj posao i na taj način oni su odgovorni prema svom narodu i svojoj lokalnoj zajednici”, rekao je Govedarica novinarima.

On je naglasio da bi se obnovila Republika Srpska potrebno je da budemo jedinstveni i ujedinjeni oko zajedničke ideje.

„Naša ideja je obnova. Jedinstveni sa znanjem, obrazovanjem, odgovornošću i poštenim radom prema svom narodu Republika Srpska se može obnoviti”, rekao je Govedarica i dodao da bi se obnovila Srpska potrebno je da je vode ljudi koji rade u interesu naroda a ne u svom interesu.

Govedarica je izrazio uvjerenje da SDS može zajedno sa narodom da postigne obnovu Srpske i da već od sljedeće godine bude više ovakvih primjera zdravstvenih ustanova.

Direktor ove zdravstvene ustanove Želimir Nešković čestitao je zdravstvenim radnicima slavu i izrazio zadovoljstvo jer se nalazi na čelu ustanove koja već više od deset godina posluje pozitivno.

„U proteklom periodu radili smo projekte na poboljšanju zdravstvenih usluga”, rekao je Nešković.

On je najavio gradnju objekta površine od 250 kvadratnih metara u kome se biti smješten Centar za bazičnu rehabilitaciju i Centar za mentalno zdravlje.

Prema Neškovićevim riječima, ova ustanova obezbjeđuje zdravstvenu zaštitu za 10.500 osiguranika, ima sedam timova porodične medicine, Službu medicinske pomoći, Službu labaratorijske dijagnostike, Službu RTT dijagnostike, Stomatološku službu i ambulante u Priboju i Mrtvici.

Kum današnje slave je direktor Doma zdravlja Ugljevika Jugoslav Cvetković čestitao i poželio zdravstvenim radnicima da u budućem periodu imaju što manje posla.

„U ovako teškoj situaciji u kojem se nalazi zdravstvo Republike Srpske, Dom zdravlja Lopare je svijetao primjer kako može da se radi i kako može da funkcioniše zdravstvena ustanova”, rekao je Cvetković i najavio da će Dom zdravlja Ugljevik kao bratska ustanova sarađivati sa Domom zdravlja Lopare.

Izvor: BN

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh