Vijesti

LOPARE: Dom zdravlja vlastitim sredstvima obezbjedio novo sanitetsko vozilo

FOTO: Srna

[sg_popup id=”5629” event=”inherit”][/sg_popup]Dom zdravlja Lopare bogatiji je za sanitetsko vozilo koje je nabavljeno iz sopstvenih sredstva vrijednosti 50. 000 KM.

Direktor ove zdravstvene ustanove Želimir Nešković rekao je da je nabavka sanitetskog vozila jedan odvažnih projekata koji je realizovan u ovoj godini.

„Vozilo je opremljeno najsavremenijom opremom, ima jedno ležeće i četiri sjedeća mjesta, kao i vazdušne ovjese. Vozilo ima pogon na sva čeitti točka, a s obzirom da smo na području Majevice i da je teren brdovit i težak, ta vrsta pogona će značiti“, rekao je Nešković novinarima.

On je istakao da Dom zdravlja Lopare ima četiri ambulantna vozila.

Nešković je najavio da će se ovih dana krenuti sa izgradnjom objekta u okviru Doma zdravlja površine 250 kvadrata u kome će biti smješten Centar za bazičnu rehabilitaciju i Centar za mentalno zdravlje.

Prestavljanju sanitetskog vozila prisustvovao je i načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je izrazio zadovoljstvom radom Dom zdravlja u ovoj majevičkoj opštini kada je u pitanju pružanje zdravstvenih usluga te uputio pohvale medicinskom osoblju.

Zamjenik direktora Radija Tomić rekla je da je nabavka vozila u cilju što većeg zadovoljstva pacijenata.

„Obzirom da smo razuđena opština, i da je Bolnica u Bijeljini udaljena 50 kilometara veoma je važno za pacijente ali i medicinsko osoblje da vozila budu sigurna“, napomenula je Tomićeva.

Dom zdravlja Lopare pruža zdravstvene usluge za 10.500 zdravstvenih osiguranika, ima sedam timova porodične medicine, Službu hitne medicinske pomoći, Službu laboratorijske dijagnostike, Službu radiološke dijagnostike, Stomatološku skužbu i ambulante u mjesnim zajednicama Mrtvica i Priboj.

Izvor: SRNA

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh