Privreda

YEP Inkubator poslovnih ideja: Preduzetnica Ruža – od vlastite kuhinje do vlasnice poslastičarnice u Loparama

FOTO: Majevica Online

[sg_popup id=”5614” event=”inherit”][/sg_popup]Ruža Mikić iz Lopara učesnica je YEP inkubatora poslovnih ideja i jedna je od 128 poduzetnika iz 33 lokalne zajednice čije poslovne ideje su pozitivno ocijenjene na prezentacijama poslovnih ideja održanih u periodu maj – juli 2018. godine.

Poslovna ideja proizvodnje kolača i torti nastala je iz hobija ove preduzetnice iz Lopara. Kako ističe, prve dekorisane torte izradila je za rođendane njene djece, a kako su nailazile na pohvale okoline, počela je da izrađuje torte i kolače po narudžbi. Kako je potražnja za proizvodima rasla, a u trenutku donošenja odluke o registraciji poslovnog poduhvata i preseljenje biznisa u poslovni prostor, izašao je Javni poziv Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Opštine Lopare za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja, Ruža je odlučila da se prijavi i iskoristi podršku u pokretanju biznisa. Vlastiti biznis registrovala je u avgustu 2018. godine.

Od podrške u okviru YEP inkubatora poslovnih ideja, pored finansijske podrške, Ruža posebno ističe edukaciju i naglašava „Veoma sam zadovoljna što sam učestvovala i što sam korisnik  YEP inkubatora poslovnih ideja. Dosta korisnih stvari sam naučila koje ću moći da iskoristim u vlastitom poslovanju. Ovakav vid podrške je vjetar u leđa za svakoga ko tek počinje da se bavi biznisom“.

U narednom periodu ova preduzetnica, uz daljnju mentorsku i promotivnu podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) planira uvođenje novh proizvoda, širenje tržišta kao i zapošljavanje dodatnih radnika čime će doprinijeti razvoju vlastitog poslovanja ali i razvoju lokalne zajednice.

Ružine torte dostupne su na tržištu u Loparama

Ružine torte dostupne su na tržištu u Loparama

Izvor: YEP.ba

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh