Vijesti

U SJEĆANJU: Upokojio se u Gospodu sveštenik Žarko Lazarević

Juče, na praznik Sv. Petra Cetinjskog i Sv. Apostola i jevangeliste Luke, upokojio se u Gospodu dobri sluga Božijeg oltara protonamjesnik Žarko Lazarević, (rođ. 1982. godine) sveštenik u Novim Dvorovima, sin prote Dragomira i protinice Mare Lazarević iz Mačkovca.

Zaupokojena liturgija će biti služena u petak u 10 časova, a opijelo u 12 časova u hramu Rođenja Sv. Jovana Krstitelja u Novim Dvorovima.

Bog da mu duši oprosti i uznese u carstvo nebesko.

Sveštenik Žarko Lazarević: Pismo parohijanina

Plače danas parohija Novodvorovska, plače danas Mačkovac, plače danas svaka duša koja je poznavala sveštenika Žarka.

Već nekoliko mjeseci svi se jednodušno molimo za ozdravljenje našeg sveštenika, molimo se da ga opet vidimo ispred Prestola, ali Gospod zna gdje je mjesto svakoga od nas. Moli se sada otac Žarko sa anđelima za nas, za svoju pastvu i uvijek će biti i ostati naš voljeni otac i brat. Lijepom riječju i blagim osmijehom razvedrio bi i najtužnija lica i ulivao nadu za dobro, jer ga mi poznajemo kao istinskog svjedoka Jevanđelja Hristovog i bez da nam kaže išta, oči su mu govorile, jer su ogledalo duše.

Žali danas narod napaćeni Novodvorovski doseljen sa svih strana naše krvlju natopljenom države, ali sabran u Hristu u Crkvi svojoj, u hramu Svetog Jovana Krstitelja, gdje nas je dočekivao i sabirao otac Žarko, uvijek propovjedajući da je jedina istinska zajednica u Putiru i sa Hristom. E, odatle je i bila njegov snaga i blagodat, u istinskoj vjeri povjerenju u Gospoda Hrista. Zbog toga je narod to i prepoznao i trudio se da pomogne ocu Žarku u unapređivanju parohijskog suživota.

Nije Žarko samo dobar sveštenik, on je prvenstveno dobar čovjek, dobar sin, dobar brat, dobar suprug i dobar otac, zbog toga danas svi zajedno saučestvujemo u bolu. Vođen dobrim primjerom svoga oca odlučuje se da služi Bogu i svom narodu kao sveštenik i tako odlazi u Bogosloviju Svetog Petra Cetinjskog i od tada ga Sveti Petar Cetinjski vodi kao svoje čado i kao sve svoje učenike. Na Cetinju ga čeka i ruka Svetog Jovana Krstitelja koja ga blagosilja i vodi kroz cijeli život. Nije slučajno što mu je prva služba bila baš u Hramu Svetoga Jovana Krstitelja jer on tu nastavlja započeto, a nije ni slučajno da dušu svoju predaje gospodu isti dan kada je i Sveti Petar Cetinjski, njegov zastupnik pred prestolom Svevišnjega i Milostivog Boga. Ostavio nam je primjer kako se postaje sasud Božije blagodati, zato mi vjerujemo i živimo u Hristu i čekamo Vaskrsenje mrtvih i život budućeg vijeka.

Vječan ti spomen, oče Žarko i uvijek ćeš i živjeti u molitvama i srcima našim.

Hristos Vaskrse!

Preuzeto sa sajta eparhije zvorničko-tuzlanske

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh