Dešavanja

LOPARE: Druženje majevičkih lovaca (VIDEO)

Predsjednik udruženja loparskih lovaca Jovica Gligić zahvalio je svima koji podržavaju njihov rad i ocijenio da je tokom godine lov bio uspješan, da se dosta ulagalo u sprečavanje krivolova, a održane su i brojne akcije vezane za lovno streljaštvo, kao i pošumljavanje goleti.

“Nismo imali kapitalnih ulova u ovoj sezoni, ali smo se posvetili zaštiti srneće divljači koja je, u poplavama i velikim padavinama proteklih godina, pretrpjela štetu zbog uginuća mladih”, rekao je Gligić novinarima i najavio nastavak oplemenjivanja lovišta kroz uzgoj i zaštitu divljači.

Gligić je podsjetio da  udruženje u Loparama okuplja 458 lovaca i gazduje lovištem na 29.600 hektara.

„Lovište je brdsko-planinskog zemljišta koje je bogato divljači kao što su zec i fazan, srneća divljač, divlja svinja, a od predatora koji nanose štetu lovištu su lisica, šakal i kuna”, kazao je on.

Lovačkoj večeri prisustvovao je i načelnik opštine Lopare Rado Savić koji je rekao da je Lovačko udruženje “Majevica” ponos majevičkog kraja.

“Naši lovci su promoteri naših Lopara i majevičkog kraja”, ocijenio je Savić.

Lovačkoj večeri prisustvovao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić,  članovi lovačkih uruženja “Semberija” Bijeljina, “Jelen” Glavičice, “Partizan” Trnova, “Crnjelovo”, “Dubrava” Zabrđe, “Rudar” Ugljevik, “Golub” Brodac, “Fazan” Brčko, “Podrinje” Janja, “Soko” Kozluk, te udruženja iz Federacije BiH “Tuzla”, “Vjetrenik” Čelić, “Majevica” Srebrenik, “Sapna” i “Kalesija”.

Na svečanosti je organizovana tombola sa nagradnim fondom od 7.000 KM, a glavna nagrada je lovačka puška i led-televizor koji je donirao Lovački savez Republike Srpske.

Izvor: BN

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh