Vijesti

LOPARE: Putevi prohodni, snijeg se redovno čisti

FOTO: Majevica Online

Putevi na području opštine Lopare su prohodni, a na svim prevojima saobraćaj se odvija normalno, rekao je Srni načelnik ove opštine Rado Savić.

Savić je obišao lokalne puteve koji su u nadležnosti ove majevičke opštine i na licu mjesta se uvjerio u prohodnost puteva i čišćenje snježnog pokrivača.

“Na području Lopara angažovano je više traktora i radnih mašina koje rade na raščišćavanju snježnog pokrivača sa puteva koji su u nadležnosti lokalne uprave”, rekao je Savić.

On je istakao da se snijeg čisti na gradskim trotoarima i da su očišćeni putevi do Doma zdravlja, škola i svih institucija.

“Već duži niz godina opštinska uprava Lopara, u saradnji sa mjesnim zajednicama, organizuje zimsku službu na način da mještani lokalne puteve čiste svojim traktorima, a opština im obezbjeđuje pogonsko gorivo, dok čišćenje gradskog dijela opštine izvode firma za zimsko održavanje”, rekao je Savić.

On je napomenuo da se za potrebe čišćenje snijega lokalne putne mreže dužine 500 kilometara i samog naselje Lopare iz lokalnog budžeta na godišnjem nivou izdvaja 25.000 KM.

Savić je rekao da je na području ove majevičke opštine uredno napajanje električnom energijom i vodosnabdijevanje.

Prosječna visina snježnog pokrivača na području opštine Lopare iznosi 40 centimetara, a snijeg je prestao da pada tokom noći.

Izvor: SRNA

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh