Društvo

“Majevički doručak” kao brend majevičkog kraja


Zdrava životna sredina, što je potvrđeno i nedavnim mjerenjima i ispitivanjima Instituta za javno zdravstvo RS i Republičkog centra za zaštitu od zračenja, vidimo kao uslov i šansu za razvoj majevičkog kraja, proizvodnju zdrave hrane i razvoj turizma, kaže Rado Savić, načelnik opštine Lopare.


Savić ističe podatak da je na području opštine Lopare u ovoj godini otvoreno 392 nova radna mjesta, zahvaljujući, prije svega, privatnoj inicijativi i pokretanju proizvodnje u preduzećima kao što su „Termal“, „Đokić metal“, “Wood world“, „Termoelektro oprema“.


„Što se tiče proizvodnje zdrave hrane, planirana je izgradnja mini – fabrike za proizvodnju tvrdog sira u Jablanici. Privrednik Dragan Jović već je podigao novi voćnjak na površini od 50 hektara. U Tobutu ćemo podržati proizvodnju originalne „majevičke pečenice“. Uz destileriju voća i proizvodnju voćnih rakija u Milinom Selu i proizvodnju „majevičkog hljeba“, bićemo u prilici da kompletiramo „majevički doručak“ sa proizvodima iz ovog kraja“, kaže Savić, ističući da se puno očekuje i od izgradnje regionalnog Sportsko – rekreativnog kompleksa na Busiji, na Majevici, koji bi mogao obogatiti i turističko – ugostiteljsku ponudu šireg područja.

Izvor: Semberske novine (Lj.Lj.)

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh