Vijesti

Lopare: U prošloj godini izdvojeno 96.328 KM za zapošljavanje

FOTO: Majevica Online

Na Birou za zapošljavanje u Loparama u prošloj godini odobren je 41, a realizovano 39 programa podrške zapošljavanju radnika, ukupne vrijednosti 96.328,92 KM, rečeno je Srni u bijeljinskoj Filijali Zavoda za zapošljavanje.

Najviše sredstava, po 15.000 KM izdvojeno je za dva programa – za samozapošljavanje demobilisnih boraca, od kojih su prijavljena i realizovana tri mjesta, kao i za samozapošljavanje žena.

Za program zapošljavanja pripravnika – djece poginulih boraca izdvojeno je 9.553,24 KM za dva odobrena mjesta, a realizovan je jedan.

Za ostale pripravnike u Loparama izdvojeno je 6.000 KM za pomoć pri zapošljavanju, odobrena su tri mjesta, a realizovano jedno u preduzeću “SAS” iz Priboja.

Za podršku zapošljavanju kod poslodavca demobilisanog borca odobrena su i realizovana dva mjesta, uz podršku od 8.000 KM.

Za program obuke kod poslodavaca odobreno je i realizovano pet mjesta u dva preduzeće, u iznosu od 7.500 KM.

Tako je u preduzeću “Termal int” na obuci dvoje lica, uz finansijsku podršku od 3.000 KM, a u “Đokić” tri lica, uz podršku od 4.500 KM.

Prema programu zapošljavanja kod poslodavaca ciljane grupe-žene dva mjesta su odobrena, a jedno realizovano, uz podršku od 4.000 KM.

Prema programu samozapošljavanje djece poginulih boraca, odobreno je jedno mjesto, ali je lice odustalo.

Za povrat doprinosa i poreza iz 2017. godine preduzeće “Sas” je dobilo iznos od 13.426,68 KM, a “Termal int” 17.849,79 KM.

Izvor: NTV ARENA

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh