Vijesti

LOPARE: Povelje opštine Šaroviću i generalu Zecu

FOTO: Majevica Online

Povelje opštine Lopare, povodom krsne slave Đurđevdana, biće dodijeljene ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirku Šaroviću i generalu Vojske Republike Srpske Momiru Zecu, odlučili su danas odbornici Skupštine opštine Lopare.

Usvojen je prijedlog da Šaroviću bude dodijeljena Povelja za doprinos razvoju privrednog, obrazovnog i kulturnog života opštine Lopare, a generalu Zecu za poseban doprinos u očuvanju Majevice i stvaranju Republike Srpske.

Hram Pokrova Presvete Bogorodice, koji ove godine obilježava dvije decenije, dobitnik je Zlatne značke opštine Lopare, odlučeno je na sjednici.

Ruski general Mihail Pavlovič Lavranenko dobitnik je Zlatne značke za doprinos miru i očuvanju pravoslavlja na Majevici, a Robert Priler iz Njemačke za humanitarni rad.

Zlatne značke biće dodijeljene i Stevi Mitriću i Nikoli Grujiću iz oblasti obrazovanja, kao i Čedi Rikanoviću za sportski rad.

Za doprinos u razvoju i unapređenju opštine Lopare, zlatne značke biće dodijeljene zamjeniku ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Predragu Joviću i Milanku Tošiću iz Lopara.

Skupština opštine Lopare odlučila je danas da zahvalnice opštine Lopare budu dodijeljene Goranu Gajiću za istaknuti rad i doprinos u radu i razvoju mjesnih zajednica, preduzeću “SAS” iz Priboja, Goranu Tasovcu za humanitarni rad, Marku Joviću za razvoj pčelarstva, Adamu Kneževiću za društveno-politički rad i Nikoli Stanojeviću za poljoprivredu.

Povelje, zlatne značke i zahvalnice biće uručene na svačanoj sjednici opštine Lopare koja će biti održana 5. maja, kada će načelnik Rado Savić istaći rezultate i dostignuća ove opštine u proteklom periodu, a povodom krsne slave opštine Đurđevdana.

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh