Dešavanja

LOPARE: Svečana sjednica povodom slave (VIDEO)

FOTO: Majevica Online

Povelje opštine Lopare na svečanoj sjednici ove opštine u povodu krsne slave-Đurđevdana dodjeljene su ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirku Šaroviću i generalu Vojske Republike Srpske Momiru Zecu.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić govorio je o rezultatima iz prethodne godine i planovima za budući razvoj opštine.

„U proteklom periodu na polju infrastrukture urađeno je mnogo, preko 10 kilometara novih asfaltnih puteva, sanirana su i brojna klizišta. Izgrađeno je 11 novih kuća za porodice stradale od klizišta, a u toku je sanacija 15 kuća i pripreme za izgradnju još 29 kuća što će činiti ukupno od 2015. godine 100 novoizgrađenih kuća u Loparama za porodice kojima je klizište uništilo domove”, podsjetio je Savić obraćajući se prisutnima.

Кada je riječ o privredi ove majevičke opštine, Savić je naglasio da većina privrednih subjekata dobro posluje te da su izvozno orijentisani.

„Prije dva dana pokrenuto je malo preduzeće `Smart sistem` , našeg čovjeka iz dijaspore. Bazeni u Loparama se grade planiranom dinamikom i ovog ljeta će započeti sa radom, što je takođe investicija našeg čovjeka iz dijaspore”, rekao je Savić.

On je istakao dobar rad Dom zdravlja Lopare koji, kako kaže, posluje pozitivno, a u ovoj godini završava gradnju objekta u kome će biti smješten Centar za bazičnu rehabilitaciju i mentalno zdravlje.

Savić je pohvalio Vatrogasnu jednicu te obrazovne ustanove ove opštine, Dječiji vrtić, kulturna udruženja i ustanove, sportske klubove, vjerske zajednice i Udruženja iz ove opštine koji su prema njegovim riječim postigli zavidne rezultate.

„Opština Lopare je ostvarila korektnu saradnju sa Vladom Republike Srpske, a punu podršku i razumijevanje smo dobili od Savjeta ministara BiH. Boračka organizacija Srpske dodjelila je opštini Lopare Zlatnu značku za doprinos boračkoj populaciji”, sumirao je Savić.

On je kao prioritete za naredni period naveo izgradnju izletišta „Busija”, izgradnju sportske sale i poboljšanje vodosnabdijavanja u cijeloj opštini kao i završetak započetih projakta.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, Povelju opštine Lopare dobio je za doprinos razvoju privrednog, obrazovnog i kulturnog života ove majevičke opštine.

Povelja opštine Lopare uručena je generalu Vojske Republike Srpske Momiru Zecu za poseban doprinos u očuvanju Majevice i stvaranju Republike Srpske.

Hram Pokrova Presvete Bogorodice, koji je obilježio dvije decenije postojanja dobitnik je Zlatne značke opštine Lopare.

Ruski general Mihail Pavlovič Lavranenko dobitnik je Zlatne značke za doprinos miru i očuvanju pravoslavlja na Majevici, a Robert Priler iz Njamačke za humanitarni rad.

Zlatne značke dodjeljene su Stevi Mitriću i Nikoli Grujiću iz oblasti obrazovanja kao i Čedi Rikanoviću za sportski rad.

Za doprinos u razvoju i unapređenju opštine Lopare, Zlatne značke dodijeljene su zamjeniku ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predragu Joviću i Milanku Tošiću iz Lopara.

Zahvalnice opštine Lopare dodjeljene su Goranu Gajiću za istaknuti rad i doprinos u radu i razvoju mjesne zajednice, preduzeću „SAS” iz Priboja i Goranu Tasovcu za humanitarni rad, Marku Joviću za razvoj pčelarstva, Adamu Кneževiću za društveno-politički rad i Nikoli Stanojeviću za poljoprivredu.

Izvor: RTV BN

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh