Dešavanja

LOPARE: Održana Konferencija beba

FOTO: Majevica Online

U Loparama je danas održana “Konferencija beba” na kojoj je učestvovalo 30 mališana, a najmlađi učesnik je Sergej Rikanović, koji je rođen 10. maja.

Načelnik Lopara Rado Savić je otvarajući ovu manifestaciju istakao da je populaciona politika veoma važna za Republiku Srpsku i svaku njenu lokalnu zajednicu.

“Iz opštinskog budžeta se godišnje izdvaja 50.000 KM za podsticaj rađanja, a u Loparama se u prosjeku godišnje rodi 50 beba”, rekao je Savić.

Savić je izrazio nadu da će mjere populacione politike donijeti rezultate i da će broj rođenih biti sve veći.

Opština Lopare obezbijedila je nagradu od 300 KM – po 100 KM za predsjednika, potpredsjednika i bebu koja ima najviše braće i sestara, kao i poklone za sve mališane koji su učestvovali na “Konferenciji beba”.

Predsjednik “Konferencije beba” je Sergej Rikanović, dok je beba sa najviše braće i sestara – dvije sestre i dva brata Cvijan Rikić, a njih dvojica su na poklon dobili i bon za mame u vrijednosti 80 KM u firmi “Kristin mod”.

Potpredsjednik je Filip Jović, rođen 4. juna prošle godine. On je najstariji učesnik “Konferencije beba”.

On i Cvijan, beba sa najviše braće i sestara, dobili su i mjesečne ulaznice u Igraonici “Petar Pan” u Loparama.

Majka predsjednika “Konferencije beba” u Loparama Mitra Rikanović je u ime učesnika zahvalila lokalnoj zajednici na brizi o najmlađim stanovnicima Lopara.

Organizator današnje manifestacije je opština Lopare u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a manifestaciju su pomogli Centar za kulturu i informisanje, Đečiji vrtić, “Termoelektro oprema”, “Kristin mod” i Igraonica “Petar Pan”.

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh