Vijesti

LOPARE: Višković otvorio novi pogon fabrike “Termoelektro oprema”

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorio je danas u Loparama novi pogon Fabrike “Termoelektro oprema”, u kome će u naredne dvije godine posao dobiti 50 radnika, te položio kamen temeljac za izgradnju nove proizvodne hale.

Vrpcu su, uz Viškovića, svečano presjekli načelnik opštine Lopare Rado Savić i većinski vlasnik fabrike Ilija Stjepanović, koji će potom položiti kamen temeljac za izgradnju nove proizvodne hale površine 1.000 kvadratnih metara.

Višković je rekao da je ovo dobar povod da se da podrška jednom privrednom subjektu iz Lopara da ide u nove investicije, gradi nove objekte i zapošljava ljude.

On je istakao da je Vlada Srpske opredjeljena da podržava nerazvijene opšitine u Srpskoj i da je do sada uložila u zvanačjna sredstva u privredni sektor opštine Lopare.

U ovoj fabrici danas je instalirana najsavremenija CNC mašina sa plazma radnim stolom, koja je rijetka na ovim prostorima.

Fabrika “Termoelektro oprema” bavi se izradom dijelova za sve vrste termoenergetskih i industrijskih objekata, dijelova za termoelektrane, rafinerije i prehrambenu industriju.

Djelatnost ove kompanije je i inžinjering, projektovanje, proizvodnja, montaža i remont termoenergetskih i termotehničkih postrojenja.
U ovoj kompaniji trenutno je zaposlen 51 radnik, od čega šest inženjera, 15 zavarivača i 30 bravara.

Fabrika “Termoelektro oprema” radi u Loparama od 2017. godine i prati korak tržišta u proizvodnoj hali od 4.000 kvadratnih metara.

Klikni da uneseš komentar

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Mihajlović Invest doo - Prodaja stanova Bijeljina

 

Cafe-Restaurant A&S

 

OBUĆAR STEVANOVIĆ LOPARE

Apartment Cloud 7, Novi Sad

 
Na vrh